Grundtræningen lægger fundamentet for forårets specifik træning. Jo større og stærkere vi laver dette, jo højere kan vi bygge når vi kommer til specialtræningen. Med andre ord, så skal grundtræningen gøre jer stærke uden at vedligeholde eller påføre jer skader.

Har I småskader så er det nu I skal af med dem. Jo hurtigere I får alle ømheder væk, jo hurtigere kan I komme til at træne hårdt igen. Man kan let komme til at vedligeholde skaderne igennem vinterperioden. Derfor kan det være en rigtig god ide at holde igen med løbet (og måske kun løbe op mod 30 min ad gangen), og ellers træne alternativt (cykling, svømning, crosstrainer kombineret med styrketræning og stabilitetstræning).

Her et link til Runes styrketræningsprogram: https://docs.google.com/document/d/1ZD9sYAY9Ot6FLLOH2Ho3qSaNSIqeQSFq5NZImxx81Vw/edit

Er man fri for skader og har man ikke løbet Frankfurt, kan man godt begynde at skrue langsomt op for antallet af ugentlige kilometer, så man når derop hvor man gerne vil være. Rune og jeg anbefaler kraftigt at man kombinerer det med styrketræning. Hold stadig tempoet nede.

Frankfurtløberne bør stadig holde meget igen med løbet. Løb: 0-50% alt i roligt.

Mandag: kl. 18:00 fra GIC,
10-15 km roligt

Tirsdag: 25 minutters styrketræning plus evt. op til en time roligt løb.

Onsdag: GIC kl. 18:
12-13 km vi løber ca. 10 km, og slutter af med 2-3 km på stadion. Turen byder på: 10×100 m bakkeløb… Ikke som sprint, men med fokus på teknik. Derefter let tempoløb i 4:20 et par kilometer + knap 2 km i MP/hård. Afjog på stadion.

Torsdag: 25 minutters styrketræning plus evt. op til en time roligt løb.

Fredag: kl. 16:30 GIC: 10-15 km roligt, eller moderat

Lørdag: 25 minutters styrketræning

Søndag:
kl. 8:00 12 km Strandparken rundt om Lille Vejlesø med opsamling 8:20 og 8:40. inkl. 15 min hård/moderat
kl. 9:00 13 km løb inkl. 3×7 min MP/hård pause 2-3 min.

God rolig træning

Mikkel